Meteen naar reacties
huid-hooggevoelig

Hooggevoelige mensen kunnen ook een gevoelige huid hebben. Sommige verzorgingsproducten kan je niet verdragen, je vindt sommige kleren helemaal niet prettig zitten.

Soms hebben hooggevoelige mensen meer last van uitslag en/of irritatie. De ene keer kan een hooggevoelig mens wel tegen een bepaald product en op een ander moment kan dit helemaal anders zijn.

Hooggevoelige mensen zijn gevoelig voor subtiele veranderingen waardoor een verandering in je gemoed er al voor kan zorgen dat je op een product heel anders gaat reageren dan voorheen.

1. Wees lief voor je huid!

2. Neem producten voor je huid die zo natuurlijk mogelijk zijn met weinig toevoegingen. Dat hoeft echt niet veel geld te kosten. Ik smeer het liefste kokosolie op mijn huid. Zowel mijn gezicht, mijn lijf en mijn handen zijn hier dankbaar voor voor.

3. Je hoeft je elke dag met zeep te wassen. Zelf doe ik dat zo weinig mogelijk en ik stink echt niet. Als ik mezelf met zeep was, doe ik dat met zeep die ik echt heel fijn vind en lekker vind ruiken.

4. Kijk of je een deodorant kunt vinden die prettig is voor je. Het was voor mij een hele speurtocht voordat ik iets gevonden had. Eerst gebruikte ik een combinatie van kokosolie met baking soda, tot ik dit niet meer als prettig ervoer. Nu smeer ik aluin onder mijn armen, geurloos en geen vlekken in mijn kleren.

5. Trek kleren aan waar jij je comfortabel in voelt. Dit hoeft niet altijd van een natuurlijk materiaal te zijn, het gaat erom dat jij je prettig en comfortabel voelt in je kleren.

6. Haal alle onregelmatigheden meteen uit je kleren zoals lusjes, verwijder de etiketten.

7. Experimenteer met je wasmiddel, onderzoek wat je fijn vindt, wat prettig is voor je huid. Ik gebruik ook altijd de helft van het wasmiddel dan wat er op de verpakking staat, mijn kleren worden er prima schoon mee.

8. Als je niet tegen parfum op je huid kunt, kan je de parfum op je ondergoed doen en / of op je haar. Ook kan je een wattenschijfje nemen en daar wat parfum op doen. Een vrouw kan vervolgens het wattenschijfje in haar bh stoppen.

9. Geniet van het zonlicht op je huid als je in de zon zit. Hooggevoelige mensen kunnen intens genieten. Zon ook niet te lang zoek vooral ook de schaduw op.

10. Ervaar voor jezelf wat voor jou de beste zonbescherming is. Als je in de schaduw blijft heb je minder bescherming nodig. Je kunt kijken of je kokosolie prettig vindt deze olie heeft een licht beschermde werking in de zon.

11. Geniet van aanrakingen, knuffel met je kinderen, je partner, je vriendin. Je kunt je ook eens laten masseren.

12. Doe alles met liefde en aandacht voor jezelf. Onder de douche laat je het warme water over je heen stromen en voel hoe fijn dat is. In bad laat je jezelf onderdompelen in het warme water en je mag de tijd nemen om te ervaren hoe fijn dat is.

13. Als je jezelf insmeert met bodylotion voel dan hoe jouw liefhebbende hand over je huid heengaat.

14. Geef je huid het beste voedsel wat er is: groente en fruit zijn een weldaad voor je huid.

15. Drink elke dag minimaal 1,5 liter water. Je huid heeft vocht nodig om te kunnen stralen.

16. Jij bent uniek, jij weet het beste wat jij prettig vindt. Onderzoek vooral wat voor jouw huid het beste is.

17. Gun jezelf het beste, geniet van alles wat je met je huid doet. Neem zeep die jij fijn vind, smeer op je huid waar jij je het beste bij voelt. Gun jezelf de kwaliteit die jij nodig hebt.

18. Toon je huid jouw dankbaarheid voor alles wat zij voor je doet, zij is het grootste orgaan wat je hebt en ze leeft

Toewijding

Toewijding en aandacht zijn de toverwoorden voor je huid en voor jezelf. Als jij lief bent voor je huid, is je huid lief voor jou. Je huid beschermt jou tegen veel invloeden van buitenaf en dat heeft een HSPer nodig.

Wat doe jij voor je huid?


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 13:28
199 Woorden over