Meteen naar reacties
16-tips-hooggevoelig-vriendschappen

Verlangen naar gelijkgestemden

Hooggevoelige mensen hebben vaak de behoefte aan gelijkgestemden om zich heen. Vanuit het hooggevoelig zijn kan er het idee ontstaan dat je nergens bij past. Soms kan dit een groot gevoel van eenzaamheid oproepen en het verlangen aan het hebben van vrienden en gelijkgestemden.

Hieronder kan je 16 tips en feiten lezen over HSP en vriendschappen.

 

1. Je hoeft niet bevriend te zijn met elk mens die je tegenkomt. Iedereen is anders en sommige mensen passen bij jou en anderen niet.

2. Ongeveer twintig procent van de mensen zijn hoogsensitief, er zijn dus zeker gelijkgestemden tussen te vinden.

3. Van deze twintig procent is er een gedeelte dat bij jou past en een gedeelte dat anders is omdat alle mensen nu eenmaal anders zijn.

4. Voor alle mensen in de wereld geldt: bij de meeste mensen hebt je een neutraal gevoel, de rest van de mensen vindt je of helemaal geweldig of ze passen echt niet bij je.

5. Bovenstaande geldt dus voor alle mensen op de aarde.

6. Hooggevoelige mensen lopen vaak niet te koop met het gevoelig zijn, hierdoor laat je aan de buitenwereld niet zien wie jij bent.

7. Mensen die zeggen veel vrienden te hebben, bedoelen vaak dat ze veel kennissen hebben. En voor een HSP-er zijn juist contacten met diepgang van groot belang.

8. Doordat je behoefte hebt aan diepgang, heb jij misschien aan een paar, of misschien gewoon aan één enkele vriend genoeg.

9. Hooggevoelige mensen gaan vaak de ander pleasen, gaan doen waarvan ze denken dat de ander dat fijn vindt. Een vriend(in) mag jou accepteren zoals je bent, net zoals jij je vriend(in) mag nemen zoals hij is.

10. Kijk of je een workshop bij je in de buurt kunt volgen waar ook HSP-ers komen. Tijdens de workshops die ik geef ontstaan soms mooie vriendschaprelaties.

11. Een HSP-er kom je meestal niet tegen in een drukke omgeving, hij of zij zal zich bevinden juist op die plek die jij ook als prettig ervaart.

12. Als je ergens bent, kijk dan of je iemand ziet die zich wat terugtrekt, grote kans dat je een hooggevoelige te pakken hebt.vrienden samen HSP

13. Jij kan nu natuurlijk besluiten om een gesprekje met deze persoon aan te knopen, want als je jezelf allebei blijft afzonderen ontstaat er nooit contact.

14. Je mag jezelf als waardevol voor de ander bestempelen.

15. Wees een vriend voor de ander zoals jij wilt dat de ander voor jou is: Belangstellend, liefhebbend, accepterend, koesterend. En investeer in je vriendschappen.

16. Als laatste: geniet van het hebben van de contacten met je vrienden

“Trouw en vriendschap berusten op een zielsverwantschap als op aarde maar zelden te vinden is. Slechts tussen gelijkgerichte naturen kan vriendschap werkelijk waardevol en duurzaam zijn.” (Mahatma Gandhi)


Reacties

Er zijn 15 reacties op deze blog.

Ans D op donderdag 25 februari 2016 09:44
Verhelderend, ik denk altijd dat er niemand anders zo is als ik en dat ik daardoor weinig vrienden heb.
Ineke Snelleman op donderdag 25 februari 2016 10:26
Dat vaak omdat hooggevoelige mensen niet echt op zoek gaan, zichzelf al anders vinden dan een ander. En als jij en de ander niet gaan zoeken, vinden jullie allebei geen soul-mate. Je ben verder heel gewoon met je HSP zijn Ans.
Nicolette Boes op dinsdag 01 maart 2016 10:33
Leuk dat he een blog bent begonnen Ineke. Veel plezier vooral!
Ineke Snelleman op dinsdag 01 maart 2016 11:32
Dank je Nicolette, de tips die jij geeft op je website vind ik ook waardevol.
Sylvia van den broek op zaterdag 11 juni 2016 17:09
Wat ik niet snap ik ben ook hsp maar Maak juist heel snel contacten en heb veel vrienden. Ik ga niet alleen naar feesten of naar drukke gelegenheden dan heb ik graag een maatje mee maar ik trek me juist niet terug ben juist een open boek

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:53
199 Woorden over