Meteen naar reacties
twaalf-tips

12 tips die hooggevoelige mensen ter harte mogen nemen. Belangrijke aandachtspunten zodat je jezelf en je gevoeligheid serieus neemt.

1. Zorg dat je jezelf op de eerste plaats zet, jij als de belangrijkste persoon in je eigen leven. Niemand anders kan die plaats innemen.

2. Je voelt veel aan van anderen, dat betekend nog niet dat je hun problemen op moet lossen of dat je in gaat vullen wat goed is voor de ander.

3. Realiseer je dat elk mens verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen problemen

4. Net zoals elk mens verantwoordelijk is voor zichzelf, ben jij dat ook voor jezelf. Je neemt je verantwoording door goed voor jezelf te zijn, door lief en aardig voor jezelf te zijn. Houd van jezelf

5. Je hoeft niet bevriend te zijn met elk mens die je tegenkomt. Iedereen is anders en sommige mensen passen bij jou en anderen niet.

6. Wees en blijf jezelf, een hooggevoelig mens heeft de neiging om zichzelf aan te passen aan de omgeving en daardoor zichzelf te verliezen.

7. Je hoeft je niet steeds aan te passen aan andere mensen, dit ga je op de lange duur echt niet volhouden en het is een onmogelijke opgave.

8. Luister naar je lijf, je lijf geeft signalen af zoals bijvoorbeeld pijn of een ongemak. Neem de signalen die je lijf aan je geeft serieus, zo neem je jezelf serieus.

9. Eet zo gezond mogelijk, luister ook hierin naar je lijf. Je hebt een prachtig instrument om naar je eigen lijf te luisteren, namelijk je gevoeligheid. Gebruik die gevoeligheid dan ook voor jezelf.

10. Gun jezelf leuke dingen: doe wat vaker iets waar je blij van wordt, wandelen, tekenen een boek lezen.....

11. Zorg voor voldoende rust voor jezelf, trek je terug op momenten dat dit nodig voor je is.

12. Durf nee te zeggen tegen alles wat niet goed voor je voelt, dit betekend dat jij je grenzen gaat bewaken en hierdoor beter bij jezelf kan blijven.

Gun jezelf al deze tips, weet je er zelf nog meer, laat dit dan achter in een reactie zo kan je anderen weer helpen.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:31
199 Woorden over