Blogpagina

Op mijn blogpagina wil ik jou informeren, inspireren en ondersteunen.

Ik vind het fijn als je een reactie plaatst bij de berichten, dat kan mij en anderen ook weer inspireren en ondersteunen. 

Deel de blogs gerust op sociale media. Je mag teksten alleen van mij overnemen als je mijn naam erbij vermeldt.

Meteen naar reacties

Moeilijke tijden zijn er altijd geweest, mensen hebben door de eeuwen heen veel verschillende ‘stormen’ doorstaan. De mens is flexibel en komt daardoor ook weer altijd een moeilijke periode te boven.

In vroegere tijden hadden mensen veel troost aan verhalen. Deze verhalen werden meestal niet zelf gelezen (veel mensen konden toen niet lezen) maar verteld door een rondtrekkende minstreel. In deze verhalen leerden mensen hoe de hoofdpersoon in het verhaal met zijn of haar problemen omging.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Ben jij een piekeraar? Als je piekert is het lastig om je gedachten stop te zetten. Vaak piekeren mensen als ze zich zorgen maken over iets. Het is helemaal niet erg als je af toe piekert, als het teveel wordt kan het gepieker echter stress, somberheid en/of een depressie opleveren. Ook kan je door het vele denken vaak niet meer lekker slapen. Soms liggen mensen zelf nachten lang wakker omdat het in het hoofd maar door blijft gaan.

Piekeren en onzekere tijden

Als je in een onzekere tijd zit kan dit heel stressvol zijn, als je iets nieuws gaat doen kan dit heel onzeker voor je zijn, als je iets spannends gaat doen kan dit angstig zijn. De gevoelens van stress, onzekerheid en angst wil je graag de baas worden. Elke mens wil zichzelf nu eenmaal veilig en vertrouwd voelen. Om dit te bereiken ga je bedenken hoe je dit kunt bereiken, je wilt een oplossing om jezelf weer prettig te kunnen voelen.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Wist je al dat een familieopstelling veel meer is dan alleen het opstellen van je familie? Wist je al dat er ontzettend veel vragen zijn die je in kunt brengen? Wist je al dat je je familie niet mee neemt? Wist je al dat je bijvoorbeeld ook een vraag over je werk kunt stellen?

Tijdens een opstelling zijn er altijd representanten die voelen wat er zichtbaar gemaakt moet worden. Heel wonderlijk vind ik dit altijd en prachtig om te zien en te ervaren.

Tijdens een familieopstelling kan je een vraag, een verlangen, een gevoel heel diepgaand onderzoeken.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Een nog relatief onbekend fenomeen bij hoogsensitieve mensen: onderprikkeld zijn.

Je hebt het vast al gelezen en gehoord (ook van mij): het is voor een HSPer heel belangrijk om toch vooral voldoende rust te nemen en het teveel aan prikkels te mijden.

Gelukkig wordt er steeds meer bekend over hoogsensitiviteit en kan er steeds meer aandacht geschonken worden aan de behoefte van  elk hooggevoelig mens.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Wist je al dat je stresssysteem helemaal niet is toegerust voor de problemen van deze tijd? Dit systeem stamt nog uit de tijd dat de mens net begon om zich op de aarde te vestigen. Veel in ons lichaam is geëvolueerd, echter je stress systeem is nog hetzelfde als vele miljoenen jaren geleden.

Vroeger had de mens ook zorgen en kende ook angsten, hij/zij bleef hierover echter niet piekeren. De moderne mens heeft naast alle gemakken ook veel ongemakken ontwikkeld. Dit kan zich uiten in het blijven denken en je zorgen blijven maken, ook als dit niet meer nodig is of als het niets toevoegd. 

Lees meer...