Blogpagina

Op mijn blogpagina wil ik jou informeren, inspireren en ondersteunen.

Ik vind het fijn als je een reactie plaatst bij de berichten, dat kan mij en anderen ook weer inspireren en ondersteunen. 

Deel de blogs gerust op sociale media. Je mag teksten alleen van mij overnemen als je mijn naam erbij vermeldt.

Meteen naar reacties

Wist je al dat een familieopstelling veel meer is dan alleen het opstellen van je familie? Wist je al dat er ontzettend veel vragen zijn die je in kunt brengen? Wist je al dat je je familie niet mee neemt? Wist je al dat je bijvoorbeeld ook een vraag over je werk kunt stellen?

Tijdens een opstelling zijn er altijd representanten die voelen wat er zichtbaar gemaakt moet worden. Heel wonderlijk vind ik dit altijd en prachtig om te zien en te ervaren.

Tijdens een familieopstelling kan je een vraag, een verlangen, een gevoel heel diepgaand onderzoeken.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Een nog relatief onbekend fenomeen bij hoogsensitieve mensen: onderprikkeld zijn.

Je hebt het vast al gelezen en gehoord (ook van mij): het is voor een HSPer heel belangrijk om toch vooral voldoende rust te nemen en het teveel aan prikkels te mijden.

Gelukkig wordt er steeds meer bekend over hoogsensitiviteit en kan er steeds meer aandacht geschonken worden aan de behoefte van  elk hooggevoelig mens.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Wist je al dat je stresssysteem helemaal niet is toegerust voor de problemen van deze tijd? Dit systeem stamt nog uit de tijd dat de mens net begon om zich op de aarde te vestigen. Veel in ons lichaam is geëvolueerd, echter je stress systeem is nog hetzelfde als vele miljoenen jaren geleden.

Vroeger had de mens ook zorgen en kende ook angsten, hij/zij bleef hierover echter niet piekeren. De moderne mens heeft naast alle gemakken ook veel ongemakken ontwikkeld. Dit kan zich uiten in het blijven denken en je zorgen blijven maken, ook als dit niet meer nodig is of als het niets toevoegd. 

Lees meer...

Meteen naar reacties

In roerige tijden hebben mensen behoefte aan een glimlach, aan verbinding voelen met een ander. Wat het gevoel van een glimlach nu echt leuk maakt is om hem te delen met een ander.

Iedereen kan bijdrage aan het beter maken van de wereld, aan positieve energie naar de mensen sturen. Dit hoeft echt niet moeilijk te zijn en het levert veel op. Als mensen glimlachen voelen ze zich al veel beter, ze voelen zich positiever. Mensen die zich positief voelen stralen dit uit en zorgen er op die manier voor dat anderen dit gevoel ook krijgen.

Ik voel het ook als een ander glimlacht, dan glimlach ik vanzelf terug. Het omgekeerde gebeurt ook, als ik vriendelijk doe richting een ander, krijg ik vriendelijkheid terug.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Voel jij je als hoogsensitief mensen anders dan andere mensen? Je bent echt niet de enige die dit zo ervaart. Jezelf anders voelen, ik hoor het van veel HSPers. Zelf voelde ik me ook altijd anders dan andere mensen. Zo ben ik ermee omgegaan…

Lees meer...